Opnieuw versterking voor GA Eagles: Bruno Andrade komt

Bruno Andrade (28) mag zich vanaf vandaag Eagle noemen. De 28-jarige aanvaller tekent voor 1,5 jaar in Deventer.

Andrade komt over van het Maltese Birkirkara, waar hij tijdens de eerste seizoenshelft basisspeler was. “In januari 2017 ben ik op avontuur gegaan”, legt de kersverse aanwinst uit. “Eerst naar Israël en daarna naar Malta. Ik voel nu dat het tijd is om terug te keren naar Nederland. Het land waar ik me thuis voel. Persoonlijk, maar ook zeker sportief. Ik kies bewust voor Go Ahead Eagles. Een ambitieuze club die nu uitkomt in een league waarvan ik het spel en de uitdagingen goed ken.”

De Braziliaan met eveneens een Italiaans paspoort speelde eerder met Helmond Sport en Willem II in de Jupiler League. Met de Helmonders was hij tweemaal dichtbij promotie; met Willem II werd hij in 2014 kampioen. Hierna speelde Andrade tweeënhalf jaar in de Eredivisie met de Tricolores. Eén van zijn ploeggenoten: Erik Falkenburg. Andrade: “Hij werd een echte vriend van mij. Wij delen namelijk dezelfde passie voor voetbal. Toen al vertelde hij over het prachtige jaar dat hij in Deventer had beleefd. Over de fans en het stadion. Over hoe voetbal wordt beleefd in De Adelaarshorst. Hij bevestigde daarmee het beeld dat ik als tegenstander had gekregen van de club”.

Met zijn 28 jaar is Bruno Andrade meteen een van de oudste spelers in de selectie van Go Ahead Eagles. Hij kent de Jupiler League en heeft een helder beeld van de sleutel tot succes. “In de Eerste Divisie is constantheid het toverwoord”, meent de aanvaller. “Je zag het vrijdag ook weer: Fortuna Sittard en NEC gaan allebei onderuit. Je kan van iedereen winnen en van iedereen verliezen. Een juiste mix tussen jonge spelers en wat meer ervaren spelers is belangrijk om succes te boeken. Ik denk dat ik met mijn ervaring, samen met de andere wat oudere jongens, ook op dat vlak belangrijk kan zijn. De uitdaging om alsnog de play-offs te halen is een mooie; daar hebben we ieders kwaliteiten bij nodig.”

Gevraagd naar zijn kwaliteiten als speler, blijft Andrade – die ook uitkwam voor Reggina (Serie A) en Sint-Truiden (Jupiler Pro League), even stil. “Dat is altijd moeilijk om over jezelf te zeggen”, zegt hij, om na een lichte aarzeling te vervolgen: “Ik ben een vechter met snelheid en een goede techniek. Voor de rest laat ik het liefst mijn voeten spreken in het shirt van Go Ahead Eagles!”

Andrade sluit maandagochtend meteen aan bij de selectie van Go Ahead Eagles. Directielid Hans de Vroome: “Met de komst van Bruno hebben we meer mogelijkheden voorin; hij is op meerdere posities inzetbaar. In de gesprekken konden we merken dat alle ervaringen die hij heeft opgedaan in binnen- en buitenland hem erg volwassen hebben gemaakt. Hij is een persoonlijkheid, er staat iemand. Zowel binnen als buiten het veld is hij een versterking.”

Bron: www.ga-eagles.nl