Openingsgoal op kunstgrasveld laat Nieuw Heeten juichen

Met een oefenwedstrijd tegen ‘buurman’ Heeten werd vanmiddag het nieuwe kunstgrasveld in Nieuw Heeten officieel geopend. Voor de geschiedenisboeken van de thuisclub werd het in ieder geval een prettige middag. Het eerste doelpunt op het kunstgras werd gemaakt door een Nieuw Heeten-speler: Harald Beldman (1-0). Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-2 overwinning voor de groen-witte derdeklasser.

Met een mooie publieke belangstelling (ongeveer 300 toeschouwers) en een officiële plichtpleging werd vanmiddag het kunstgrasveld in Nieuw Heeten geopend. Het vernieuwde veld is onderdeel van de verdere verbouwplannen in Nieuw Heeten rondom MFA ‘De Belte’. Na een voorwedstrijd van de F1 van beide clubs, het doorknippen van het lint en de officiële aftrap werd het tijd om te voetballen.

Er volgde een wedstrijd waarin Heeten het spel maakte en Nieuw Heeten zich prima verzette. ‘Ik ben tevreden over vandaag. Überhaupt was het een mooie happening op onze perfecte accommodatie. Waar we op getraind hebben kwam uit, zowel bij balverlies als balbezit’, licht Nieuw Heeten-trainer Harold Sneller toe. De Apeldoorner en nieuwe hoofdtrainer zag zijn ploeg verrassend op voorsprong komen toen Harald Beldman, die deze zomer weer terugkwam van Blauw Wit’66, met een geplaatste lob Heeten-doelman Joost Koerkamp na een halfuur spelen wist te passeren (1-0).

Nog voor rust wist Heeten de stand gelijk te trekken door een prima actie en een geplaatst schot van linkeraanvaller Quinten Rensen (1-1). ‘Heeten maakte helemaal op het einde van het duel nog de 1-2 via Bas Aarnink. Tegen een goede en voetballende tegenstanders hebben we ons goed staande gehouden. De intentie om op te bouwen hebben we uitgevoerd. Via onze verdedigers de middenvelders bereiken is wat we dit seizoen willen verbeteren. Daar zijn we vandaag goed mee gestart’, besluit Sneller.