Open dag PEC Zwolle trekt 12.500 fans

Zaterdag heeft PEC Zwolle de traditionele open dag gehouden. Na een wat stroeve start in verband met onweerdreiging, werd de open dag omstreeks 14.00 uur door Ron Jans geopend.

Het viel meteen op dat de open dag goed bezocht zou worden, getuigen de rijen dik die ontstonden voor de diverse kramen en attracties. De nieuwe wedstrijdshirts vlogen als warme broodjes over de toonbank, terwijl ook de oude kleding gretig aftrek vond. In andere kramen waren ook veel fanartikelen te verkrijgen. Zo was de speciale sjaal voor de Johan Cruijff schaal te koop en kochten veel mensen een PEC Zwolle jaarboek, over het succesvolle vorige seizoen.

Naast de fanartikelen, waren ook de activiteiten populair. Zo werd er volop geskelterd en had de Luchtmobiele Brigade het druk met de begeleiding bij het abseilen. Ondertussen liepen de spelers en staf vrij rond op het stadionterrein. Waardoor handtekeningenjagers zich helemaal uit konden leven, om te proberen een complete kaart met krabbels te scoren. Ook PEC Zwolle United pakte deze open dag uit met verschillende partijtjes op het veld tussen G-teams. Onder de bezielende leiding van Kevin Begois en Maikel van der Werff bleek er een groot talent aanwezig. De jongen wist bij het Blauwvingers knallen (net zoals in de uitzending van PEC Zwolle TV) vier keer raak te trappen binnen een minuut.

Rond vijf uur werd de selectie op het veld van het IJsseldelta stadion gepresenteerd. Eerst was het de beurt aan Jong PEC Zwolle. Het team dat ook dit jaar door Gert Peter de Gunst getraind wordt, liep gezamenlijk langs de KNVB beker richting de middencirkel. Alwaar het op een luid applaus van het aanwezige publiek kon rekenen. Hierna was het de beurt aan de eerste selectie. De nieuwe spelers kwamen abseilen uit de stadionmasten, terwijl er ook selectiespelers uit de catacombe kwamen. De kers op de taart was voor Ben Rienstra, Kamohelo Mokotjo, Bram van Polen en Ron Jans weggelegd. Het viertal werd met een prachtige auto van Wensink het veld op gereden. De selectie liep hierna nog een ereronde, waarna er een einde kwam aan een zeer geslaagde open dag. Over de gehele middag gemeten bezochten 12.500 mensen de open dag van PEC Zwolle.

Tekst: www.peczwolle.nl Foto: Folkert de Jager (Facebook)