De Saampies-actie heeft maar liefst 5850 euro opgeleverd voor het KWF. Jeugdleden van Wijhe’92 hebben ‘saampies’ een geweldige prestatie geleverd. Nog mooier is dat ze zich belangeloos hebben ingezet voor het goede doel. Daarmee zijn ze zich bewust geworden van het feit dat gezondheid en lekker kunnen spelen en sporten niet voor alle leeftijdgenootjes vanzelfsprekend zijn.

Woensdagmiddag 22 mei was de grote finale van de Saampies-actie. Van 15.00 tot 17.00 uur stond het Van Dedemplein bol van de activiteiten. Hoogtepunt was de bekendmaking van het bedrag dat de jongens en meisjes de afgelopen weken hebben ingezameld om de strijd tegen kanker bij leeftijdgenootjes als Texx en Xena te steunen. In totaal werden die middag 167 formulieren door de jeugdleden ingeleverd. Zij zamelden 5288,95 euro in. Een geweldige prestatie! Maureen en Juliët van Maju Bracelets doneerden de opbrengst van de verkoop van hun zelfgemaakte armbandjes ook aan de actie. Door de verkoop van onder andere cupcakes, broodjes hamburger, de veiling van gesigneerd voetballen van FC Twente en het gesigneerde kampioensshirt van Ajax kwam de opbrengst in totaal op 5850 euro.

Gerrit en Annette van Albert Heijn Boomgaard en vele vrijwilligers van Wijhe’92 hebben in slechts enkele weken tijd een feestelijk programma opgezet. Door hun enthousiaste en vrijwillige inzet konden alle kinderen die middag genieten van spellen als voetballen, boogschieten, spinning, spuiten met een brandweerspuit, etc. Duo Feestlift trad op en al snel liep iedereen in polonaise over het plein. Zelfs het zonnetje liet zich nog even zien op deze bijzondere middag.

Foto: Twitter @wijhe92