Ook na zes duels nog geen winst voor GA Eagles (0-0)

Go Ahead Eagles en FC Emmen delen de punten. Dat was vanavond na 90 minuten voetballen in de JENS Vesting de conclusie. In een eerste helft vol kansen voor de thuisploeg en een gelijkopgaande tweede helft werd er niet gescoord: 0-0.

Aan de kant van Go Ahead Eagles, dat werd gesteund door ruim 300 fans in het uitvak, maakte Rick Ketting zijn rentree en La’Vere Corbin-Ong zijn debuut. Beiden hadden samen met hun teamgenoten de handen vol aan de Emmense aanvallers en middenvelders. Voornamelijk de tandem Loen-Bannink stichtte volop gevaar. Op aangeven van Loen schoot Bannink twee keer op Stevens en één keer over.

Ook Cas Peters (volley), Glenn Bijl en Halil Ben Moussa (beiden schot) voorlangs kregen grote kansen, maar scoorden niet. Aan de andere kant was de enige echte kans voor Go Ahead Eagles voor Stefano Beltrame. Telgenkamp moest zich strekken om zijn schot van randje zestien naast te tikken.

In de tweede helft ging het spel op en neer. Bannink was weer gevaarlijk, maar stuitte wederom op Stevens. Aan de andere kant kreeg Hendriks in één minuut twee goede kansen. Eerst tikte hij de bal bij de tweede paal tegen Telgenkamp; even later kapte de spits zich knap vrij om vervolgens net naast te punteren.

De wedstrijd was in de tweede helft meer in balans dan in het eerste bedrijf. FC Emmen reeg de kansen niet meer aaneen en ook Go Ahead Eagles zocht meer de aanval. Keer op keer stuitte de Deventer aanval echter op de fysiek sterke defensie van FC Emmen. Hierdoor werd er ook in de tweede helft niet gescoord: 0-0.

Komende vrijdag speelt GA Eagles thuis tegen Almere City.

Tekst: www.ga-eagles.nl