Ook op de transfermarkt is PEC Zwolle ‘hot’

Na de JC-schaal winst heeft de sfeer rond de club PEC Zwolle nog weer een nieuwe boost gekregen. En daar waar het goed gaat is interesse van andere clubs of wordt het voor een club weer makkelijker spelers aan te trekken. Wat is de status in Zwolle op dit moment?

Kamohelo Mokotjo
Rond de Zuid-Afrikaanse middenvelder ‘zingen’ al een tijdje de geruchten over een vertrek naar Ajax. Dit mogelijk in combinatie met een ruildeal (inclusief doelman Boer) en Ajax-flankspeler Lukoki. Na de winst van de JC-schaal heeft zich nog een nieuw rijtje clubs aangediend naast de Amsterdammers. Volgens het AD staan FC Twente, PSV, Club Brugge, Anderlecht en enkele Duitse clubs positief over tegen een overgang van Mokotjo (foto boven, rechts) naar hun club. De ex-club van de middenvelder hoeft in ieder geval niet meer aan te kloppen, laat hij weten tegenover de ochtendkrant: ‘Feyenoord hoeft niet meer te bellen. Die club heeft me te veel pijn gedaan.’

Stef Nijland
Het verhaal van Stef Nijland (foto onder, rechts) is enigszins opmerkelijk op dit moment. De middenvelder is inmiddels inzetbaar als spits en mocht/mag vertrekken van de clubleiding. Toch scoorde Nijland in de strijd om de JC-schaal de enige en winnende treffer. ‘Ik ben geen voorstander om iedere week van standpunt te veranderen’, liet trainer Ron Jans weten tegenover Voetbal International. Daarmee doelt de trainer op de status van tweede spits (achter aanwinst Ioannidis) en vooral op het mogelijke vertrek van Nijland, waar PEC Zwolle wel aan mee wil werken. Nijland mag transfervrij weg, maar is voorlopig nog eerste spits zolang zijn Griekse concurrent niet 100% fit is.

PEC Zwolle - Ajax

Overigens liet PEC Zwolle’s technisch directeur Nijkamp tegenover De Telegraaf weten dat Lukoki op dit moment te duur is voor de club. ‘Ajax vraagt op dit moment te veel’, aldus Nijkamp.

Tot 1 september is de transfermarkt in ieder geval nog open. Voor een club ‘in the picture’ zal het tot die tijd lastig zijn om het rustig te houden.

Foto’s: Johan Wolff