Ook derby tegen SDOL brengt Mariënheem niet van de wijs

Om aangehaakt te blijven voor het kampioenschap in 5A moest Marienheem zondag winnen in Luttenberg. De oranje-zwarten lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen met duidelijke cijfers van SDOL: 1-4.

Onder ruime publieke belangstelling werd de derby tussen beide ploegen in de eerste helft al beslist. SDOL, onder leiding van scheidend trainer Remco Solen, voetbalt het seizoen uit en richt zich met name op de ontwikkeling van jonge spelers. De ploeg van Solen zag Mariënheem bij rust met 0-4 voor staan. Doelpunten van Remy Velderman (0-1), Maikel Lorkeers (0-2) en Lean Hobert (0-3 en 0-4) zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Sander Brinkman in een zetel kwam. Ludo Zwakenberg scoorde uit een penalty de tweede helft nog de eretreffer (1-4).

Na de (tot nu toe) laatste nederlaag op 8 maart van Mariënheem, uit tegen Zenderen Vooruit (5-1) gingen de aspiraties op een hoge klassering terug in de ijskast. Zeven duels en 17 punten verder staan de Mariënhemers op een tweede plaats met 47 punten uit 22 duels. Nog twee spannende speelrondes volgen in 5A (zie onderstaande stand en schema).

Overigens speelt de nummer twee in de eindstand niet direct nacompetitie, maar een beslissingswedstrijd om directe promotie tegen de nummer twee van 5B. Dit duel wordt op neutraal terrein op 14 mei (Hemelvaartsdag) gespeeld.

Foto’s: Miranda Veldkamp

Plaats Club Weds Punten Doelsaldo
1 Heracles 22 49 45
2 Mariënheem 22 47 24
3 USV 22 45 32
4 Zenderen V 22 45 27

 

Resterend programma      
Speeldag Heracles USV Zenderen Marienheem  
23 Zenderen (t) Raalte (u) Heracles (u) Vilsteren (t)
24 Hoonhorst (u) Langeveen (t) Raalte (t) Bornerbroek (u)