Ook Buwalda als huurling naar GA Eagles

Go Ahead Eagles heeft zich versterkt met Robin Buwalda (23). De rechtsbenige verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van NEC.

Buwalda doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag en debuteerde daar in 2011 in het betaald voetbal. Zijn doorbraak beleefde hij bij VVV-Venlo. Hij was twee jaar basisspeler en eindigde in het seizoen 2015/2016 met de Venlonaren als tweede in de Jupiler League. In de halve finale van de play-offs werd VVV-Venlo uitgeschakeld door Go Ahead Eagles.

“De wedstrijd in De Adelaarshorst kan ik me nog goed herinneren”, aldus Robin Buwalda. “Met name in de tweede helft zorgde het publiek ervoor dat de spelers van Go Ahead Eagles er extra in gingen geloven. Met als resultaat de 1-0 in de slotfase. Die wisselwerking was bijzonder om te merken in het veld.”

Directielid Hans de Vroome omschrijft Buwalda als een speler die er meteen staat. “Hij is relatief jong, maar heeft toch al bijna 100 officiële wedstrijden achter zijn naam staan. Robin is groot, sterk en heeft echte winnaarsmentaliteit. Iets wat we goed kunnen gebruiken bij het behalen van ons doel: de weg omhoog hervinden.”

Gisteren kondigden de Deventenaren ook een huurovereenkomst met AZ-er Levi Opdam aan.

Bron: www.ga-eagles.nl