Rond de datum 1 april is het tegenwoordig ‘bijltjesdag’ voor de heren (prof)voetballers. Voor spelers met een aflopend contract moet een club volgens de KNVB-regels voor deze datum laten weten of ze doorgaan met deze speler of niet. Clubs die niet zeker weten of ze met een speler doorgaan moeten een officiële ontslagbrief sturen naar deze speler. Zo ontving ook Heinoër Remco Beumer (19) deze week zo’n brief.  

De gestuurde ontslagbrief wordt in de voetbalwereld vaak getypeerd vaak als formele kwestie, maar is daardoor niet minder pijnlijk. Deze week hebben maar liefst elf contractspelers van De Graafschap een brief ontvangen. Remco Beumer, middenvelder van Jong De Graafschap, zit daardoor voor komend seizoen nog in onzekerheid over een contract. Met name door het dreigende degradatiegevaar, kunnen de Doetinchemers financieël nog weinig risico’s aan.

Bijkomend nadeel is een zware blessure die de talentvolle Sallander op dit moment heeft. Beumer loopt momenteel op krukken door een blessure die hij onlangs opliep in het duel tegen Jong FC Groningen. Vermoedelijk is hij acht maanden uitgeschakeld door letsel aan de voorste kruisband, buitenste knieband en meniscus. Beumer zal zijn zaakwaarnemers (gebroeders Eijkelkamp) in ieder geval flink aan het werk moeten zetten om zijn profloopbaan voort te kunnen zetten.

Remco Beumer kwam eerder uit voor VV Heino en de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles.