Onverwachte tik voor OZC thuis tegen Dieren (1-2)

De euforie was vorige week groot in het Ommense kamp. De ervaren tweedeklasser kon eindelijk een prijs bijschrijven: de eerste periodetitel in 2H. Toch zal het lachen de ploeg van trainer Han Hanekamp (foto) gisteren wel even vergaan zijn. De ploeg verloor namelijk thuis van middenmoter vv Dieren (1-2).

Met een 0-0 ruststand mocht OZC gisteren niet eens ontevreden zijn. De middenmoter uit Dieren kon prima meekomen met de ploeg uit Ommen, derhalve werd er in de eerste helft ondanks mogelijkheden aan beide kanten niet gescoord. De tweede helft is het niet de thuisploeg, maar Dieren dat het tempo en het aantal aanvallen opschroeft. Na een flink aantal corners is het tien minuten voor tijd raak voor de gasten. Het is Van Engelenburg die de 0-1 binnen kopt.

OZC zet echter na de tegentreffer de zeilen bij en maakt bijna de gelijkmaker. Bijna, want de doelman van Dieren glijdt weg met de bal in de handen. Vraag is of deze bal de lijn heeft gepasseerd. De scheidsrechter oordeelt echter dat de bal de doellijn niet heeft gepasseerd. In de voorlaatste minuut krijgt OZC de deksel op de neus. Een prima voorzet van Dieren belandt op het hoofd van Van Valburg die de beslissende 0-2 binnen knikt.

Even lijken de geel-zwarten nog hoop te krijgen. Door minstens acht minuten blessuretijd krijgt Jurrian IJzebrink nog de kans de 1-2 te maken en wordt het nog even spannend. De 2-2 valt echter niet meer, waardoor OZC teleurgesteld afdruipt.

Door de winst van Vroomshoopse Boys op ASC’62 (4-0) raakt OZC de koppositie in 2H kwijt aan de ploeg uit Vroomshoop. OZC staat, samen met Be Quick’28, op de tweede plaats met negentien punten. Volgende week speelt men uit tegen Enter Vooruit.