Heino – Er stond voor de VV Heino op Hemelvaartsdag 2013 niets meer op het spel. Geen degradatiegevaar en geen titels. Voor de mannen van Marc Lobbert was er, na het puntverlies van de laatste weken, vooral sportief iets recht te zetten. En dat lukte: Grol, de nummer twee van het algemeen klassement, werd met verzorgd voetbal geklopt. Op een zonnig sportpark De Kampen werd het 2-0, dankzij doelpunten van Rik Keijzer en Ruben Meijer. Door het verlies is Grol uitgeschakeld in de strijd om het kampioenschap en kan het zich volledig op de nacompetitie richten.

Heino begon zondagmiddag met verzorgd voetbal aan de wedstrijd. In de wetenschap dat er niets te verliezen valt (en dat in de eerste helft van de competitie ook van Grol werd gewonnen) werd de bal goed  rondgespeeld en werd druk naar voren gezet. Het leidde over en weer tot kleine kansjes, maar beide ploegen konden niet echt imponeren. De ruststand 0-0 was het logische gevolg. Tijdens de theepauze had Grol kennelijk kennis genomen van de ruststanden op de andere velden, want in plaats van een stevig offensief ontpopte de ploeg van Jos Heutinck geen moment als kampioenskandidaat. Integendeel: ook in de tweede helft was Heino de bovenliggende partij.

Het was daarom niet verrassend dat Heino in de 54-ste minuut op voorsprong kwam. Vanuit de lange trap vanuit de defensie speelde spits Rik Keijzer de kans uit en rondde de uitbraak goed af: 1-0. Luttele minuten later had Wilco Gerritsen de 2-0 op de schoen, maar zijn inzet werd knap gepareerd door de Grol-goalie. In de 66-ste minuut was het wel raak toen Ruben Meijer een aanval, goed voorbereid door Jesper Schokker, loepzuiver afrondde. 2-0. In de 76-ste minuut had Rik Keijzer de wedstrijd helemaal in het slot kunnen gooien, maar zijn inzet werd op de doellijn gekeerd. Een minuut later onderging een schuiver van Ruben Meijer hetzelfde lot. Eindstand: 2-0.
Komend weekend sluit Heino de competitie af met de uitwedstrijd tegen De Zweef.