Ontlading na thuisoverwinning PEC Zwolle op ADO Den Haag

PEC Zwolle pakte in de achtste speelronde eindelijk de overwinning waar het naar hunkerde. De ploeg van trainer Ron Jans won deze vrijdagavond het thuisduel van ADO Den Haag. Na een 0-0 ruststand werd Youness Mokhtar uiteindelijk de gevierde man. Hij draaide in de tweede helft een 0-1 achterstand om in 2-1 winst.

In een rommelige eerste helft viel er voor de bezoekers in het MAC3Park-stadion niet veel te genieten. Op een fout van ADO-doelman Setkus na, hij speelde Zwollenaar Achahbar zomaar in de voeten, was er weinig spektakel. De kleine aanvaller gaf in dit moment, na een halfuur spelen, vervolgens de Haagse goalie de kans zijn fout de repareren, waardoor het duel doelpuntloos was voor rust.

De tweede helft startte erg slecht voor de thuisploeg. Kort na de thee was het Trybull die met een bal in de verre hoek PEC Zwolle-doelman Van Der Hart wist te passeren (0-1). Gelukkig wist Mokhtar deze achterstand snel te repareren. Met een beetje geluk, de bal werd van richting veranderd, was het vijf minuten later alweer gelijk (1-1). Na de gelijkmaker was het coach Ron Jans die zijn zinnen had gezet op een overwinning.

Na een Haagse waarschuwing (bal op de lat uit een counter) streden de Zwollenaren vol voor een eerste overwinning. Deze kwam er ook. Opnieuw was het Mokhtar die scoorde. De behendige aanvaller dribbelde twintig minuten voor tijd opnieuw door de Haagse defensie en vond zijn geluk in de korte hoek bij doelman Setkus (2-1). Nadat doelpuntenmaker Trybull zijn tweede gele kaart kreeg tien minuten voor tijd, leek het verzet van de bezoekers gebroken. Het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kuipers was goed voor veel ontlading aan Zwolse zijde. Na twee gelijke spelen en vijf nederlagen vielen er eindelijk drie punten bij te schrijven.

Door de winst hebben de Blauwvingers vijf punten uit acht duels en verlaten de laatste plaats in de Eredivisie. Komend weekend is men vrij. Die week erop speelt PEC Zwolle op zondag uit tegen FC Twente om 12.30u.

PEC Zwolle-ADO Den Haag 2-1 (0-0)
47′ 0-1 Trybull
51′ 1-1 Mokhtar
70′ 2-1 Mokhtar

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen (46′ Schenkeveld), Marcellis, Vd Pavert, Verdonk, Brama, Holla, Ehizibue (87′ Karagounis), Marinus (55′ Saymak) , Mokhtar, Achahbar

Foto’s: Johan Wolff