Ontlading in Mariënheem na late treffer tegen Raalte

Groots was de ontlading in de 93e minuut toen Remy Velderman zijn ploeg Mariënheem naar een 2-1 overwinning had gekopt. Vooral de slotfase van het duel in 5A was ’topperwaardig’. Beide ploegen hadden namelijk tot gisteren beide competitieduels gewonnen. De treffer van Velderman zorgde bij de ploeg van trainer Sander Brinkman voor ‘drie op een rij’ en bij Raalte voor teleurstelling.

Over de eerste helft konden de toeschouwers kort zijn. Deze was afwachtend en zonder echte grote kansen voor beide teams. Dit veranderde in de tweede helft. Lorkeers schoot onder andere op de paal namens Mariënheem, waarmee de aanvallende bedoeling van de oranje-zwarten meer kracht werd bijgezet. Kevin Verschoor zette de Mariënhemers tien minuten voor tijd op een prachtige wijze op 1-0. Hij plaatste de bal in de kruising achter de kansloze Raalte-doelman Tiggelhoven.

De ploeg van trainer Jan Plagman knokte zich echter terug en zag dit beloont met een scrimmage die door Chiel Hogeboom in het doel achter doelman Lorkeers werd gewerkt (1-1). Het was exact de 90e minuut waarin debutant en doelpuntenmaker Hogeboom zijn ploeg naast Mariënheem zette. De koek was echter nog niet op. Na een corner van Randy Bloeme wist Remy Velderman raak te koppen en voor ontlading bij de thuisploeg te zorgen (2-1).

Komende zondag gaat Mariënheem op bezoek bij La Premiere in Almelo. Raalte neemt het thuis op tegen Bornerbroek.

Overige uitslagen in 5A (zondag 21 september):

Zenderen Vooruit-Hoonhorst 0-0
Vilsteren-USV 0-4
Nieuw Heeten-Langeveen 3-0
Manderveen-La Premiere 0-6
SDOL-Heracles 0-6

Foto’s: Henk Klein Koerkamp (SV Mariënheem)