Onnodig verlies GA Eagles in Heerenveen

Go Ahead Eagles verloor zaterdagavond, onnodig, met 3-1 in en van Heerenveen. Onnodig omdat het vertoonde tevreden stemde en er tig kansen werden gecreëerd. Problematischer was de manier waarop de tegentreffers werden weggegeven. 

Go Ahead begon goed aan het duel, mede dankzij de slordige en slappe start van de Friezen. De bezoekers speelden hun eigen spel en dat resulteerde in een grote hoeveelheid kansen, waarvan er slechts één  werd benut. Falkenburg schoot kort voor rust raak uit een voorzet van Houtkoop. Houtkoop zelf had daarvoor al twee keer moeten scoren.

De vijf minuten na rust verliepen heel beroerd voor de rood-gelen. Een vrije trap van Ziyech werd door De Roon binnengetikt en Van Anholt schoot een paar minuten later vanaf twintig meter raak, waardoor de bezoekers feitelijk knock out werden geslagen. Go Ahead knokte zichzelf vervolgens terug en kreeg via Van der Linden en Falkenburg ook kansen op de gelijkmaker. Zes minuten voor tijd verzekerde Ziyech Heerenveen van de drie punten, door via het been van Van der Linden de 3-1 binnen te schieten.

Heerenveen neemt door de overwinning de zesde plaats van Zwolle over. Foeke Booy en zijn mannen blijven dertiende maar zien concurrent RKC (gelijk tegen Zwolle) dichterbij komen. Het restant van het duel tegen Heracles, dat woensdag wordt uitgespeeld, wordt zo nog belangrijker.

Heerenveen – GA Eagles 3-1. 44′ Falkenburg 0-1 48′ De Roon 1-1. 51′ Van Anholt 2-1. 85′ Ziyech 3-1

Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schroyen, Falkenburg, Overgoor, Lambooij (Rijsdijk 66′), Antonia, Kolder (Godee 59′), Houtkoop.