Ongeslagen Broekland snoept Dalfsen een overwinning af

Voetbaltalent kan de jonge ploeg van Dalfsen niet ontzegd worden. Toch heeft de ploeg van trainer Peter Reumer moeite om daar de juiste beloning in punten voor te krijgen. Vandaag speelden de Dalfsenaren 2-2 gelijk in het thuisduel (4H) tegen Broekland.

Dalfsen was de bovenliggende partij vanmiddag op sportpark Gerner, toch wist Ruben Simons de Broeklanders op 0-1 te zetten. Een vrije trap van Dalfsen raakt via de Broekland-keeper Hegeman nog de lat, waardoor de 0-1 ook tevens de ruststand is.

Na rust weet Dalfsen wel te scoren. Eerst raakte Remco Hultink nog de paal, even later liet Alexander Harbers de Dalfsenaren wel juichen (1-1). Met name de wissels die trainer Peter Reumer inbrengt hebben effect. De frisse Gijs Wiltvank weet tijdens zijn invalbeurt voor de voorsprong zorgen (2-1). Echter blijven de drie punten niet in Dalfsen, het werd er slechts eentje.

Opnieuw Ruben Simons is de plaaggeest van de Dalfsenaren. Op prachtige wijze weet de Broekland-aanvaller inval-doelman Jarnick Marsman met een geplaatst schot te passeren (2-2). Marsman keepte overigens een prima partij.

Na de gelijkmaker volgde eerst een dot van een kans voor de Broeklanders. Waarna Dalfsen daarna een paar grote mogelijkheden op de 3-2 lieten liggen. Door het gelijkspel staat Broekland (nog steeds ongeslagen) op elf punten. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst speelde al vijfmaal gelijk. Dalfsen staat op acht punten.

Komende zondag is het Koninklijke UD-Dalfsen en Broekland-Witkampers.