Ondanks gelijkspel loopt Rohda in op koplopers

Rohda Raalte speelde vanmiddag met 3-3 gelijk in Oldenzaal tegen Quick’20. Na een 1-3 voorsprong werd het in de tweede helft nog 3-3. Ondanks dat ‘slechts’ een punt werd meegenomen uit Twente, liep de ploeg van trainer Martin Drent in op de koplopers Sneek WZ en MSC, die beiden verloren.

Op Sportpark Vondersweijde werd de ploeg uit Raalte direct wakker geschud. Een fout in de defensie betekende de 1-0 na goed twee minuten spelen. Frank Eulderink, die in de belangstelling staat van GA Eagles, wist de thuisploeg op voorsprong te zetten. Echter wist Rohda Raalte zich in de eerste helft uitstekend te revancheren. Dirk Jan Klijn Velderman (1-1) en Deniz Sahbaz (1-2, pen.) brachten de Rood-Gelen op voorsprong binnen het kwartier. De score werd voor de thee nog verder uitgebreid door rechtsback Kamperman Leferink: 1-3.

De tweede helft kwam de ploeg van trainer RenĂ© Nijhuis sterk terug. Jeroen Visscher wist namens de thuisploeg vrij snel in de tweede helft de aansluitingstreffer te maken (2-3) door in het centrum van de Raalter defensie vrij op te duiken. Daarna volgden de nodige kansen over en weer. Quick’20 wist, met het nodige geluk, twintig minuten voor tijd de 3-3 te maken. Jacco Swier kreeg een van richting veranderd schot op zijn naam (3-3).

Door het gelijkspel gaat de ploeg van Drent met 23 punten uit 13 duels de winterstop in. Koploper Sneek WZ verloor vandaag van laagvlieger FVC (0-4) en staat op slechts drie punten van de Raaltenaren. Op 25 januari hervat Rohda Raalte de competitie thuis tegen nummer twee MSC uit Meppel.

Foto’s: Jeroen Vulink