Nieuwleusen: spel goed, resultaten slecht

Na de overwinning op Storica twee weken geleden leek Nieuwleusen de weg, qua punten, naar boven te hebben ingeslagen. Toch werd na vorige week (ZAC, 1-4) en vandaag tegen Olympia’28 nul punten bijgeteld. Vandaag verloor de ploeg van trainer Alex Booij in Hasselt met 3-0.

‘Het lijkt nogal een hoge uitslag, maar zo zie ik het niet. Ook Olympia’28 gaf vandaag aan dat wij de betere van het spel hadden, maar net als vorige week zijn we niet overtuigend en cool genoeg in het afmaken van de kansen. Over het vertoonde spel ben ik wederom tevreden. Daarom moeten we gewoon op deze voet verder blijven gaan’, reageerde Booij na afloop van het duel.

Na een eigen goal (1-0) in de 17e minuut, kwam Nieuwleusen na een dik halfuur spelen op ruimte achterstand. Marc van Die├źn kreeg de goal op zijn naam (2-0). ‘Het stond echt wel goed bij ons vandaag en we de kansen gehad, dat is alleen lastig te verklaren als je vrij ruim verliest. De 3-0 (doelpunt Erik van der Kolk) valt omdat wij meer risico gingen nemen.’

Booij staat met Nieuwleusen in 3C op een twaalfde plaats met drie punten uit vijf duels.

Komende zaterdag speelt Nieuwleusen thuis tegen Hardenberg’85.

Foto’s: Maria de Roo