Contacten in Qatar moeten PEC Zwolle, net als de samenwerkingen met Real Madrid en sinds kort ook Werder Bremen, verder helpen als stabiele Eredivisieclub. Technisch Directeur van PEC Zwolle Gerard Nijkamp werkte een aantal jaren in oliestaat Qatar en wil gebruik maken van deze contacten voor zijn huidige club.

Tegenover Voetbal International laat Nijkamp weten de mogelijkheden te onderzoeken in Qatar: ‘Zonder dat we meteen de sleutels van ons stadion inleveren. Via mijn netwerk willen we in contact komen met de mensen achter Aspire, de grootste sportacademie in die regio die zich bezighoudt met talentenontwikkeling. Ik denk dat we op een aantal terreinen veel voor elkaar kunnen betekenen. Op deze manier kunnen we PEC Zwolle verder helpen. Real Madrid, Werder Bremen en Qatar; het is een mooi rijtje.’

Nijkamp werkte vanaf 2007 in Qatar, als technisch directeur bij de club Al Rayyan. In 2011 stopte Nijkamp hiermee om voor de KNVB nog het project World Coaches (oa. in India) te verzorgen. Sinds juni van dit jaar is Nijkamp terug op het oude nest: PEC Zwolle.