Heino – De VV Heino heeft de Zondag-eerste klasser GVAV met ruime cijfers verpulverd. Het betrof weliswaar slechtst een oefenpot, maar de trainer van de Groningse formatie zal zich na dit resultaat nog wel even achter de oren krabben. Marc Lobbert daarentegen kan tevreden zijn. Zijn ploeg speelde verzorgd, geconcentreerd en de spelers ‘gunden’ elkaar het succes. Na een -gezien het spelbeeld- normale 2-0 ruststand, verhoogde VV Heino de score tot dubbele cijfers.  In de 70-ste minuut stond het al op 6-0. Het gretige Heino had ook daarna geen enkele mededogen en liep uit tot een 10-o eindstand en daar was niets geflatteerd aan.

De wedstrijd vormde de afsluiting van het winterstopprogramma  van de VV Heino. De wedstrijd tegen de Groningse Zondageersteklasser is een uitvloeisel van de goede contacten die er zijn tussen beide clubs. GVAV biedt Peter Gerritsen, speler van de VVHeino die in Groningen studeert, de gelegenheid om mee te trainen. GVAV speelt dus in de zondag Eerste Klasse en staat momenteel in de gevarenzone richting degradatie. De komende weken staat de ploeg voor de uitdaging om afstand te nemen van de huidige positie. Komend weekend treffen de direct een lastige tegenstander: FC Joure dat momenteel tweede staat. Gezien het spelniveau dat de ploeg tegen Heino liet zien moet men zich ernstig zorgen maken.

Ook voor de mannen van Marc Lobbert begint komend weekend het echte werk weer, met een stevige klus. Na het trainingskamp het overzonnige Cran Ganaria en de oefenpot van vanmiddag wacht volgende zondagmiddag het Almelose PH. Deze ploeg staat in het klassement momenteel op gelijke hoogte met de VV Heino. De grote vraag is dan of de groenhemden de opwaartse lijn van vóór de winterstop weer kunnen voortzetten. De statistieken wijzen dat dit zeker tegen PH een lastige opgave zal zijn. Afgelopen zomer waren de Almeloërs in de nacompetitie tot tweemaal toe te sterk en ook in de openingswedstrijd van het huidige seizoen moest Heino het onderspit delven. In Almelo werd het toen 1-0. Zonder enige twijfel zal de tegenstand tegen de Almeloërs groter zijn dan vanmiddag.  Heino is gewaarschuwd.

De wedstrijd Heino-PH (tweede klasse J) wordt gespeeld op zondag 20 januari , om 14.o0 uur op Sportpark De Kampen.