Op zaterdagmiddag 2 februari a.s. wordt er een oefenwedstrijd bij vv Heino gespeeld door spelers die zich al opgegeven hebben voor het 7×7 45+ voetbal. Het is een onderlinge wedstrijd. Er wordt begonnen om 17.00 uur , en iedereen die zich nog niet opgegeven heeft , maar alsnog interesse heeft is ook welkom. Neem je eigen sporttenue mee, en voetbalschoenen.

Wil je (weer) sporten, vindt je voetbal leuk, dan is de voetbalvorm 7×7 voor 45+ misschien iets voor jou. Kom zaterdag gerust even kijken, en zonder verplichting.

7×7 45+ voetbal

Geen pijlsnelle aanvallers op roze schoenen en verdedigers die spelen op buitenspel, maar gewoon lekker een potje voetballen met leeftijdgenoten. Dat is Continental 7×7 45+ voetbal. Een welkome aanvulling op de bestaande (veteranen)competities.

Liefhebbers op leeftijd


Bij het reguliere voetbal staat elk weekend een wedstrijd op het programma van tweemaal 45 minuten. Voor veel spelers boven de 45 jaar is dit om praktische of fysieke redenen geen optie. Toch wil de KNVB ook deze voetballiefhebbers de mogelijkheid geven om hun favoriete sport te (blijven) beoefenen. Alle deelnemers moeten minimaal 45 jaar oud zijn.

7 tegen 7 op een half veld

Voor de 45+ variant zijn de regels en omstandigheden aangepast. Zo wordt er gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend gewisseld worden en van buitenspel is geen sprake. Negentig minuten lang zwoegen op een veld van pakweg honderd bij zestig meter tegen spelers die twintig jaar jonger zijn? Dat behoort dus tot het verleden.