Oefenduel GA Eagles-Almere City geannuleerd

De wedstrijd van GA Eagles tegen Almere City op vrijdag 11 augustus 2017 om 19.00 uur in Terwolde gaat niet door. Burgemeester J.T.H.M. Penninx heeft 3 augustus besloten de al verleende toestemming voor de oorspronkelijk geplande voetbalwedstrijd van Go Ahead Eagles in te trekken. Reden voor dit besluit zijn gewijzigde inzichten in de risicosituatie die deze week bekend zijn geworden.

Veiligheid staat voorop
De gemeente Voorst heeft van de politie informatie ontvangen dat de wedstrijd tegen Almere City een verhoogd risico heeft. Gelet op het verhoogde risico van deze wedstrijd en de locatie van de accommodatie in Terwolde, kan de veiligheid niet meer gegarandeerd worden. De gemeente verleent graag haar medewerking aan sportieve evenementen, maar moet dit besluit nemen omdat veiligheid voorop staat.

Reactie Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles betreurt vanzelfsprekend dat de wedstrijd op last van de gemeente Voorst geen doorgang kan vinden. Deze beslissing is genomen met het oog op de veiligheid van de bezoekers. Diezelfde veiligheid heeft Go Ahead Eagles hoog in het vaandel staan.

Go Ahead Eagles gaat bezien of op deze korte termijn een nieuwe tegenstander en/of locatie gevonden kan worden.

Bron: Persbericht Gemeente Voorst / Foto: Johan Wolff