Vandaag werd op de velden van Rohda Raalte het Nederlands Techniek Kampioenschap (NTK) gehouden. Spelers en speelsters (totaal 64) in de leeftijd van 6 tot en met 15 jaar vertoonden hun kunsten. De oefeningen van het NTK zijn gebaseerd op de visie van René Meulensteen. Een Nederlandse trainer die inmiddels vertrokken is bij Manchester United en werkt nu in Qatar. Meulensteen wordt wereldwijd geroemd om zijn oefenstof op voetbaltechnisch gebied.

Rik Keijzer, één van de organisatoren op de velden, omschreef de dag: ‘Het was echt een geslaagde dag. De kinderen zijn met hun techniek en dus veel met de bal aan de slag geweest. Denk daarbij aan het maken van passeeracties, kappen en draaien. In de ochtend lag de nadruk op het oefenen, in de middag deden we partijvormen om het geoefende in praktijk te brengen.’

Gedurende de dag worden er volgens specifieke beoordelingen ook winnaars gekozen.

In Raalte wonnen vandaag: Tim Maatman (7/8 jarigen), Daan Meijer (9 jaar), Rinse Heuvink (10 jaar), Nick Molder (11 jaar) en Joost Kieftenbeld (12 jaar). Bij de meiden wonnen Imre van de Vegt, Madelon Flier en Lotte Wekking.

De winnaars gaan aanstaande zondag op Papendal (Arnhem) opnieuw hun kunsten vertonen.