Noodnummer KNVB voorkomt staking Heeten-Beekbergen niet

Thuisploeg Heeten verkeerde na drie nederlagen op rij niet in een situatie om met de nodige vrijheid het duel in te gaan tegen Beekbergen. Inmiddels is de ploeg van trainer Marco Onderberg in 3B afgezakt naar de gevarenzone. Waar de Heetenaren zondag bij een 2-1 voorsprong, en tegen tien spelers, eindelijk weer punten te kunnen bijschrijven liep het duel uit op een merkwaardige vertoning.

Bij rust was het duel 1-1. Dennis Aarnink had de thuisploeg, na een goede aanvalsopzet, op een voorsprong gezet na twintig minuten spelen (1-0). Na dik een halfuur wist Beekbergen de stand gelijk te trekken, maar had daar wel een eigen goal van Heetenaar Brinkhof voor nodig (1-1).

In de tweede helft liet Heeten zien dat men niet op de nominatie hoeft te staan als degradatieploeg en rechtte de rug. Na een prima kans voor Dennis Aarnink wist Alexander Ruiter na ruim een uur spelen de 2-1 te maken. Wat daarna volgde was een hoop verwarring en consternatie.

Volgens de lezing vanĀ De StentorĀ gebeurde het volgende: Scheidsrechter Arnoldus verzuimde Beekbergen-speler Armon Veeneman zijn tweede gele kaart te geven. Beekbergen-trainer Cooke wisselde hierop snel zijn verdediger en bracht een nieuwe speler in. Leidsman Arnoldus werd door Heeten attent gemaakt op de tweede gele kaart die Veeneman had moeten krijgen en vroeg Beekbergen de wissel terug te draaien. De uitploeg weigerde dit aangezien zij vonden dat Arnoldus zelf debet was aan deze fout. Na een staking van een halfuur en het bellen van het noodnummer van de KNVB kwam men niet tot een oplossing. Het duel werd definitief gestaakt.

De voetbalbond zal zich moeten buigen over de voortgang van het duel in de laatste twintig minuten. Wordt vervolgd!

Foto’s: Henk Vloedgraven