Raalte – De hoofdmacht van Rohda-Raalte is één van de drie ploegen die genomineerd zijn voor de titel sportploeg 2012. De ploeg van trainer Kick Maatman dankt deze nominatie aan opmerkelijke prestaties in het afgelopen kalenderjaar. Het seizoen 2011/2012 werd afgesloten met een keurige 5e plaats, waarmee de stijgende lijn van de voorgaande seizoenen werd voortgezet. Die weg omhoog (die moet leiden tot promotie naar de TOPklasse) heeft vervolgens het lopende seizoen een zeer overtuigend vervolg gekregen. De ploeg is tot aan de winterstop ongeslagen gebleven, is daarmee koploper in de Hoofdklasse C en beschikt over de minst gepasseerde verdediging. Rohda plaatste zich onlangs bovendien voor de derde ronde van de KNVB Beker District Oost. Naast de VV Lemelerveld is Rohda nog de enige Sallandse ploeg die in de bekerstrijd zit.

De titel ‘sportploeg 2012’ zou voor de rood-gelen een mooie opsteker zijn voor die andere felbegeerde prijs: het kampioenschap en de daaraan gekoppelde promotie naar de TOPklasse.

De jury die Rohda uit de voorgedragen kandidaten selecteerde bestond uit Wout Wagenmans, Tineke Jansen, Jet Mars en Herman Holtmaat. De andere genomineerden in de categorie sportploeg zijn het dameshandbalteam van SV Nieuw-Heeten, en de synchroonzwemgroep Age 2 van Hera’11.

Wie met de titel sportploeg 2012 gaat strijken wordt bepaald door het publiek. Op de website van de gemeente Raalte kan sinds deze week (tot en met donderdag 3 januari) gestemd worden. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het SPORTGALA op vrijdagavond 11 januari 2013 in het Hoftheater.

Klik <<<<<hier >>>> als u naar de site wilt om uw stem uit te brengen.