Kan het nog mis? GA Eagles heel dicht bij Eredivisie

Een 4-1 overwinning donderdagavond brengt GA Eagles in de finale van de playoffs heel dicht bij een plek in de Eredivisie. Zondag moeten de Deventenaren met minder dan drie goals verschil verliezen om na een jaar afwezigheid terug te keren naar het hoogste niveau.

De eerste goede kans van de wedstrijd in een sfeervolle Adelaarshorst was voor de bezoekers uit de Achterhoek. Smeets volleerde waarna Eagles-doelman Zwarthoed fraai kon redden. Na de 1-0 van, de in uitstekende vorm verkerende, Wolters werd het scenario in Deventer nog mooier. De Graafschap-verdediger Van Der Pavert stuitte de doorgebroken Van Overbeek: strafschop en een rode kaart. Duits benutte het buitenkansje (2-0).

Even werd de thuisploeg in verlegenheid gebracht. Bannink scoorde ondanks het ondertal nog de 2-1. Teijsse liet echter uit een rebound, vlak voor rust, GA Eagles met een goed gevoel de rust ingaan (3-1).

Na rust bleef GA Eagles drukken en kreeg men ook zeer goede mogelijkheden. De Graafschap-doelman Jurjus zorgde ervoor dat de schade nog enigszins beperkt bleef. Vlak voor tijd was een afgemeten voorzet van invaller Groenbast hem echter te machtig. Wolters kopte van dichtbij raak (4-1) en zorgde voor euforie in Deventer.

Komende zondag (12.30u) kan Hans de Koning en zijn ploeg een uitstekende serie wedstrijden bekronen met een ticket naar de Eredivisie.

 

GA Eagles-De Graafschap 4-1 (3-1)
17′ 1-0 Wolters
29′ 2-0 Duits (pen)
40′ 2-1 Bannink
45′ 3-1 Teijsse
90′ 4-1 Wolters

Bijz: 28′ ROOD: VD Pavert (GRA)

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed, Vriends, Schenk, Teijsse, Van der Meer, Nieveld, Duits (61′ Daemen), Lambooij (87′ Groenbast), Wolters, Ten Den (66′ Van Ewijk), Van Overbeek

Foto’s: Johan Wolff