Nipte zege GA Eagles thuis tegen Helmond Sport

Go Ahead Eagles heeft vanavond in De Adelaarshorst een benauwde 1-0 zege op Helmond Sport geboekt. Het team van John Stegeman had het grootste deel van de wedstrijd een veldoverwicht en na de openingstreffer van Istvan Bakx hing een tweede treffer lange tijd in de lucht. Een verdubbeling van de voorsprong bleef uit, maar Go Ahead Eagles slaagde er na een zenuwslopende slotfase in om de zege over de streep te trekken.

De eerste kans van de wedstrijd was in de openingsfase voor Jeff Stans. De middenvelder schoot van afstand op de vuisten van Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel, waarna Jaroslav Navrátil in de rebound op het been van een Brabantse verdediger stuitte. Na een kwartier spelen was het Paco van Moorsel die het eveneens vanuit de tweede lijn probeerde, maar de bal ging rakelings over de lat.

Het veldoverwicht was in de eerste helft voor Go Ahead Eagles, maar het Deventer elftal had moeite om een gaatje te vinden in de hechte defensie van Helmond Sport. Na ruim een half uur spelen werd de opening in de Brabantse gelederen dan toch gevonden. Een diepe bal op Thomas Verheydt werd door de Eagles-spits perfect met de borst meegegeven aan Istvan Bakx, die alleen voor de doelman koelbloedig scoorde: 1-0. Kort daarop leek Richard van der Venne de tweede treffer voor Go Ahead Eagles te maken, maar Van Gassel keerde het schot van de middenvelder met de nodige moeite.

Een verdubbeling van de voorsprong hing ook in de tweede helft lange tijd in de lucht voor Go Ahead Eagles. Koud uit de kleedkamer werd een kopbal van Verheydt door een Helmondse verdediger vlak voor de doellijn gekeerd. Hetzelfde gebeurde in de 58e minuut. Navrátil had een versnelling in huis en legde de bal terug op Bakx, die zijn inzet vlak voor de doellijn op het lichaam van een Brabantse speler uiteen zag spatten. Enkele minuten later brachten de vuisten van Van Gassel redding op een knal van afstand van Julian Lelieveld. Hard was ook het schot dat linksback Joeri Poelmans aan de overzijde produceerde. Via de vingertoppen van Hobie Verhulst verdween de bal over het doel van Go Ahead Eagles.

Een Brabantse treffer viel bijna drie minuten voor tijd uit een scrimmage voor het doel van Go Ahead Eagles, maar na meerdere hele en halve (gesmoorde) schoten van Helmond Sport verdween de bal tot opluchting van het merendeel van de ruim 7.300 toeschouwers in De Adelaarshorst over de achterlijn. Invaller Givan Werkhoven leek in de 89e minuut alsnog de Deventer voorsprong te verdubbelen, maar zijn rebound na een gepareerd afstandsschot werd gekeerd door Van Gassel. Ook drie minuten blessuretijd veranderden niets meer aan de 1-0 stand die op het scorebord stond, waardoor Go Ahead Eagles drie punten mocht bijschrijven in speelronde 17 van de Keuken Kampioen Divisie.

Go Ahead Eagles – Helmond Sport 1-0 (1-0)
32. Istvan Bakx 1-0

Opstelling Go Ahead Eagles: Hobie Verhulst; Julian Lelieveld, Jeroen Veldmate, Julius Bliek, Roland Baas; Istvan Bakx, Jeff Stans, Richard van der Venne (81. Orhan Džepar); Jaroslav Navrátil, Thomas Verheydt (79. Givan Werkhoven), Paco van Moorsel.

Bron: www.ga-eagles.nl