Gerard Nijkamp is per 1 juli 2012 de nieuwe technisch directeur van PEC Zwolle. De club heeft daarmee de opvolger gevonden voor de vertrekkende Bert Konterman.

Nijkamp kent de club goed, de Zwollenaar bekleedde in het verleden al verschillende functies binnen FC Zwolle. In 1998 trad Nijkamp in dienst, waar hij begon als hoofd opleidingen en trainer van de A-jeugd. Daarna was hij vijf seizoenen assistent-trainer van het eerste elftal en maakte het kampioenschap van 2002 mee. In 2003, na het ontslag van Peter Boeve was hij de tijdelijke hoofdtrainer. De laatste twee jaar in Zwolse dienst was hij hoofd opleidingen en stafmedewerker voetbalzaken. In die tijd was hij ook de assistent-trainer van het Nederlands beloften elftal onder 21 jaar.

In 2007 vertrok Nijkamp na negen jaar trouwe dienst naar Qatar. Bij de Qatarese topclub Al Rayyan, die in die tijd uitkwam in de AFC Champions League, trad hij in dienst als technisch directeur, waar hij vier seizoenen deze functie bekleedde. In 2011 keerden hij en zijn gezin terug naar Nederland en trad hij in dienst bij de KNVB als ‘International Instructor’ voor World Coaches. Daarnaast was Nijkamp het afgelopen seizoen Technical Expert voor de Performance Program van de FIFA. De nieuwe technisch directeur zal naast zijn functie in Zwolle scoutingswerkzaamheden verzorgen voor Jong Oranje.

Gerard Nijkamp: ,,Na mijn vertrek naar Qatar heb ik de club op de voet gevolgd en heb ik gezien dat de club een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Met de ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan als technisch directeur in Qatar, gecombineerd met mijn grote landelijke en internationale netwerk verwacht ik een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van de mooie club PEC Zwolle.”

bron: www.fczwolle.nl