In navolging op GA Eagles heeft ook PEC Zwolle zijn gewenste defensieve versterking. GA Eagles liet Misidjan een week meetrainen, waarna de linksback gisteren een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen tekende. Vandaag was het de beurt aan PEC Zwolle dat de 23-jarige Norichio Nieveld na één week stage, eenzelfde contract aanbood.

Nieveld trainde sinds maandag mee en maakte dinsdag in de oefenwedstrijd tegen NAC (1-0 verlies) ondanks een eigen doelpunt een goede indruk. “Daar komt bij dat het een jongen is die bijna honderd duels ervaring meeneemt”, zegt technisch manager Gerard Nijkamp tegenover De Stentor . Nieveld, die zijn carriere bij Feyenoord begon en veelal werd uitgeleend aan Excelsior, blijft bij de Zwolse groep en reist zondag mee naar het trainingskamp in het Duitse Marienfeld.

Met de komst van de transfervrije Nieveld is PEC Zwolle in principe ‘uitgewinkeld’. De club zoekt alleen nog een derde doelman. Daarvoor heeft men een Zuid-Afrikaanse doelman, met een Europees paspoort, op het oog. Zijn naam is vooralsnog onbekend.