Nieuwleusen-trainer Alex Booij was na afloop goed te spreken over de prestatie van zijn ploeg. Waar het vorige week voetballend gezien ook heel aardig ging, maar helaas puntloos bleef tegen Bergentheim (2-1 verlies), was het deze thuis tegen HTC wel raak. Een 4-1 overwinning was dik verdiend volgens de oefenmeester.

‘We hebben echt goed gespeeld. Het publiek heeft kunnen zien dat de jongens goed kunnen voetballen, maar ook prima inzet hebben getoond. Ondanks dat het 0-0 bij rust was, waren we de bovenliggende partij. Dat we vervolgens enigszins gelukkig de 1-0 maken doet er niet toe, dat was dik verdiend. Vervolgens liepen we uit naar 3-0, al had het gezien de cijfers vanmiddag nóg hoger uit kunnen vallen’, verklaart Booij.

Tien minuten voor tijd maakte HTC 3-1 via Marc Roll. Was het toen toch nog even ‘billenknijpen’? ‘Ik moet zeggen dat HTC nog een reuzenkans op 3-2 kreeg, maar de HTC-speler kopte deze gelukkig niet binnen. Uit de counter maken wij door Tom Odink de 4-1 en toen was het gedaan. Het was mooi dat we onze eerste punten konden pakken en het publiek goed voetbal konden bieden’, besluit Booij.

Volgende week (21 september) speelt Nieuwleusen opnieuw thuis, dan tegen Storica.

 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Maria de Roo. Meer foto’s zien? Kijk dan in de loop van de week op http://www.svnieuwleusen.nl/