SV Nieuwleusen verloor vanmiddag met 2-4 van Voorwaarts uit Westerhaar-Vriezenveensewijk. Trainer van Nieuwleusen Alex Booij had zijn ploeg nog wel op 1-0 zien komen, maar zakte daarna ver terug: ‘Met name na de openingsgoal hadden we niet ons goede spel te pakken. We hebben verdiend verloren.’

Tom Odink schoot Nieuwleusen op aangeven van Robbert Veenstra na tien minuten naar 1-0. ‘Voorwaarts heeft gewoon een goede ploeg met goede spelers. Het eerste halfuur hebben we ondanks de openingsgoal met de handrem erop gespeeld. Ik heb geen idee waar dat aan lag. Voor rust werd het 1-1 (doelpunt Israël Basmaci, red.) en 1-2 (doelpunt Robbin Jasper, red.). Voorwaarts had toen zelfs nog meer goals kunnen maken’, analyseert Booij na afloop van de teleurstellende wedstrijd. De wedstrijd werd overigens op het nabijgelegen kunstgrasveld afgewerkt, aangezien het hoofdveld was afgekeurd.

‘In de rust hebben we wat dingen rechtgezet, dit resulteerde dat we de fase na rust beter in de wedstrijd kwamen. Jeroen Elzinga maakte de 2-2, maar deze fase kostte ons ook veel energie. Toen we dachten ook de 3-2 te kunnen maken, kregen we op een rare manier een vrije trap tegen. We verspeelden de bal en het was 2-3 (doelpunt Israël Basmaci, red.) voor hen. Uit de counter beslisten zij vervolgens het duel met de 2-4. Al met al hadden we het vooral lastig met hun dynamische middenveld’, weet Booij.

Door de nederlaag blijft Nieuwleusen steken op plek acht. Voor de degradant uit de tweede klasse zit naar de bovenste plekken er even niet in. ‘De komende vijf wedstrijden voor de winsterstop moeten we ons richten op de onderkant van de ranglijst’, besluit de trainer van Nieuwleusen.

Volgende week speelt Nieuwleusen uit tegen Wilsum. Die ploeg pakte vandaag de eerste punten, door met 1-2 te winnen uit tegen HTC.

Foto’s: Maria de Roo (www.svnieuwleusen.nl)