Nieuwleusen vliegt de top-3 in 3C binnen

Nieuwleusen kent de laatste acht wedstrijden een fantastische reeks. Men verloor slechts eenmaal en won al zeven keer. Vandaag won de ploeg van trainer Alex Booij het thuisduel in 3C van VHK uit Sint Jansklooster (3-1).

‘Het begin vandaag was moeizaam. VHK schoot na ongeveer een kwartier spelen op de binnenkant van paal. Het was net of we vanaf toen echt wakker waren. In de beginfase heb ik veel moeten roepen en sturen om de spelers goed neer te zetten’, analyseert Booij.

De oefenmeester uit Wijhe zag hoe Rick Jansen na 25 minuten een hoge voorzet prima terug legde op Tom Odink. De aanvaller wist zijn eerste, maar niet zijn laatste, van de middag te maken (1-0). ‘We zitten in een fase dat het nu wel goed valt. Zo zag je bij de 2-0 nog voor rust, na een volley van Jeroen Elzinga die op de paal belandde, de bal voor het intikken voor opnieuw Odink.’

Ondanks een goede kans op de 3-0 net na rust, kwam VHK nog terug in de wedstrijd. ‘Via-via schuift een speler van hun (Karlo Naberman, red.) de bal binnen. Gelukkig lieten we ons niet gek maken en bleven we rustig. Na twee spelers met een grove charge, die beiden hun tweede gele kaart kregen, stonden we met elf tegen negen spelers. We speelden dit overtal eenmaal goed uit en wisten met een bal tussendoor Tom Odink zijn derde van de middag te laten maken. Eigenlijk hadden we er nog wel meer moeten maken’, zag de Nieuwleusen-trainer.

Na een haperende start heeft Nieuwleusen inmiddels de weg naar boven duidelijk gevonden. Men dringt zelfs de top-3 van 3C binnen. ‘De verhoudingen in het veld ten opzichte van elkaar zijn nu goed. We hebben 16 a 17 spelers die gretig zijn en voor elkaar willen werken’, besluit Booij, die met zijn elftal ook nog eens fier bovenaan staat in de strijd om de tweede periodetitel.

Nieuwleusen heeft 24 punten uit 13 duels. Op 24 januari hervat men de competitie uit tegen nummer vier Bruchterveld.

Foto’s: Maria de Roo