Nieuwleusen was bezig om een mooie reeks wedstrijden neer te zetten, maar verslikte zich vandaag, na twee ruime overwinningen, in Zwolle tegen EDON (3-2). Nieuwleusen-trainer Booij zag hoe zijn ploeg tegen de Zwollenaren (met ‘kick and rush’ en snelle aanvallers) ten onder ging.

‘Het was zo’n wedstrijd waarin bij de tegenstander veel, zo niet alles, lukte. EDON is geen wonderploeg, ze hebben één hele goede voetballer en snelle aanvallers. Voor de rest proberen ze met lange halen opportunistisch te spelen’, analyseert Booij.

Na tien minuten kwam Nieuwleusen op een dramatisch veld nog wel met 0-1 voor door een goal van Rick Jansen. Daarna liepen de oranje-zwarten naar de mening van Booij te ver achteruit en lieten lange ballen van EDON te vaak stuiteren zonder het duel aan te gaan. Zo kon het gebeuren dat Jeffrey de Nooijer en Maikel Kroes EDON naar 2-1, nog voor rust, konden tillen.

‘In de tweede helft gaan we wel de duels aan en creëren we ook drie a vier grote kansen, echter zonder goals. Onder andere spits Tom Odink legt een paar keer goed af om zijn ploeggenoten te kunnen laten scoren. In de slotfase van de wedstrijd is het hun beste man Jeffrey de Nooijer die 3-1, maakt. Kort daarna maken wij alweer 3-2 via Odink, maar dit was helaas te laat in de wedstrijd’, besluit Booij.

Volgende week speelt Nieuwleusen thuis tegen SC Lutten.

Foto’s: Maria de Roo (meer foto’s volgen op SV Nieuwleusen)