Nieuwleusen verslaat Rouveen met duidelijke cijfer (4-1)

Zaterdagmiddag 25 februari werd op een druk bezocht Klaverblad. S.C. Rouveen aan de kant gezet. Na negentig minuten stond het 4-1 voor de oranjehemden.

Omdat door overvloedige regenval het hoofdveld was afgelast, mochten de ploegen deze middag op het kunstgrasveld spelen. S.C. Rouveen, gewend om op kunstgras te voetballen startte dan ook goed. Het eerste kwartier hadden de gasten het betere van het spel. S.V. Nieuwleusen had duidelijk moeite om op gang te komen. Toch was het de thuisclub dat na een kwartier op voorsprong kwam. Mark de Weerd bracht met een schitterende pass Erwin Dijk in stelling om de 1-0 aan te laten tekenen. Het antwoord van Rouveen kwam enkele minuten later, toen de goed spelende Robert Huisman zich een weg door de defensie soleerde. Zijn voorzet kwam bij Erwin Dijk terecht, die op zijn beurt de bal weer inleverde bij een speler van Rouveen. Zijn schot werd echter ternauwernood geblokkeerd. In de tegenaanval werd een kopbal van de sterk spelende Reinier Meijerink van de lijn gehaald. In de 40e minuut was het wel Reinier die de 2-0 maakte. Het was Saake Malestein die na geklungel van keeper Arie Kuiper de bal panklaar legde voor Reinier.

De tweede helft was het Tom Vasse die van zich liet spreken en de 3-0 en 4-0 maakte. Met naar alle waarschijnlijkheid één van de mooiste doelpunten van dit seizoen waren het Tom en Reinier, die na een snelle en vloeiende combinatie de verdedigers van Rouveen tot figuranten degradeerden en ook keeper Kuiper kansloos lieten. Even later was het Erwin Dijk, die zich langs zijn directe tegenstander wurmde. Hij bewaarde het overzicht en bediende de inlopende Tom Vasse die beheerst de 4-0 binnen schoot. Tussendoor was het nog de sterk spelende Saake Malestein, die zijn kopbal via de keeper over zag gaan. Een kwartier voor tijd kwam SC Rouveen nog wel terug tot 4-1, maar de wedstrijd was inmiddels gespeeld.

A.s. donderdag om 20.00 uur speelt S.V. Nieuwleusen thuis een oefenwedstrijd tegen ’s Heerenbroek. Op 4 maart staan er inhaalwedstrijden op het programma en is S.V. Nieuwleusen vrij.

Zaterdag 11 maart speelt S.V. Nieuwleusen haar volgende competitiewedstrijd in en tegen Elim.

Foto en verslag: Klaas Kreule