Nieuwleusen had voorafgaand aan het thuisduel tegen Gramsbergen twee heugelijke mededelingen. Trainer Alex Booij is volgend seizoen namelijk ook oefenmeester van de Nieuwleusense ploeg. En aanvoerder Rob Muller had onlangs zijn 250e wedstrijd gespeeld voor de oranje-zwarten en werd in het zonnetje gezet. Toch was het na afloop van het duel in 3C niet nog een extra reden voor een ‘feestje’. Nieuwleusen gaf namelijk een 2-0 voorsprong uit handen en moest genoegen nemen met één punt (2-2).

Het begin van het duel was uitstekend voor Nieuwleusen. Jubilaris Rob Muller schoot de ploeg na een klein halfuur naar de 1-0 en even later was het Jeroen Elzinga die zelfs voor 2-0 tekende.

Toch scoorde Gramsbergen voor rust de aansluitingstreffer. Uit een vrije trap was het raak: 2-1. Na rust bleef Nieuwleusen grote delen de bovenliggende partij, maar maakte Stef Schuurman de gelijkmaker (70e minuut, 2-2). Zelfs een rode kaart (Rick Reins) vlak daarna, waardoor Gramsbergen met tien man kwam te spelen, zorgde niet voor het ‘in huis houden’ van de drie punten.

Door het gelijkspel staat de ploeg van Alex Booij op de tiende plaats met veertien punten uit elf duels. Volgende week wacht het uitduel met Mariënberg.

Foto: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)