Nieuwleusen beleeft tot nu toe nog geen spectaculair seizoen. De ploeg van trainer Alex Booij staat aan de onderkant van 3C en wil graag de aansluiting met de middenmoot vinden. Vandaag tegen Bergentheim zette men die doelstelling in ieder geval kracht bij door te winnen met 2-1. ‘Over het spel van vandaag ben ik niet tevreden, maar de overwinning en de drie punten zijn uiteraard wel lekker’, weet trainer Booij.

‘Het eerste kwartier was Bergentheim dreigender, zonder echt hele grote kansen te hebben. Wij speelden in die fase te veel de lange bal, die manier van spelen ligt ons echter niet. We kwamen echter wel op voorsprong door Mark de Weerd, na prima combinatievoetbal (1-0). Na die goal speelden we tien minuten prima voetbal en hadden we 2-0 moeten maken, dat gebeurde echter niet. De rest van de eerste helft was niet bijster goed. Verdedigend was het onder controle, maar verder waren we slordig’, verklaart Booij.

De tweede helft zag Booij dat zijn mannen met veel gecreĆ«erde kansen de 2-0 wilden forceren: ‘Na ruim een uur, maakt Tom Odink een fantastische goal. Een afgeslagen corner pikt hij op. Op het randje van het strafschopgebied dribbelt hij een stukje en schiet de bal stijf in de kruising.’

Toch kan Booij na de 2-0 voorsprong niet achterover gaan zitten. Tien minuten voor tijd maakt Bergentheim 2-1, na een benutte strafschop (hands). Eggengoor schoot raak. ‘In de laatste minuut kwamen we nog een keer heel goed weg. Er was balverlies op ons middenveld, waarna een aanvaller van Bergentheim de bal vanaf de zijkant kon terugleggen op een teamgenoot, hij besloot gelukkig voor ons zelf te schieten. Het bleef 2-1, waardoor we een plekje stijgen op de stand.’

Door de winst staat Nieuwleusen op de negende plaats met 18 punten uit 14 duels.

Volgende week speelt Nieuwleusen uit tegen laagvlieger HTC. ‘Iedereen is fit, we zijn compleet. HTC ligt ons wel, zij willen ook graag voetballen over de grond. Een tegenstander die we moeten kunnen hebben’, besluit Booij.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)