Nieuwleusen-trainer Alex Booij hoefde vandaag in de tweede helft niet gespannen op de bank te zitten. Zijn ploeg versloeg, na een 3-0 ruststand, het Sibculose SVV’56 uiteindelijk met 7-0. Booij kan met zijn ploeg weer verder naar boven kijken in 3C.

‘We speelden tegen een ploeg die wel wilde voetballen, maar kwalitatief geen sterk elftal was. Hun keeper pakte een paar prima ballen en verder heeft SVV’56 nog wel een paar aardige spelers. Echter konden ze het ons niet lastig genoeg maken. We speelden na rust ons beste spel. Als we de kansen nog beter benut hadden waren we op dubbele cijfers gekomen’, vertelt Booij na afloop van de zevenklapper.

Ondanks dat er geen tegengoals werden geïncasseerd was Booij in de rust nog niet tevreden over de verdedigende acties van zijn ploeg: ‘Volgende week spelen we tegen koploper SVI, dan zal het verdedigend wel beter moeten. Zij hadden voor rust zomaar twee á drie goals kunnen maken. Dat moet echt beter.’ Door de winst staat Nieuwleusen op de zevende plaats met twaalf punten uit zeven gespeelde wedstrijden.

Voor Nieuwleusen scoorden uiteindelijk Tom Odink (2x), Martin de Weerd (2x), Jeroen Elzinga (2x) en Rick Jansen.

Foto’s: Maria de Roo (www.svnieuwleusen.nl)