‘Ik kan niet anders dan tevreden zijn. Zeker de eerste helft speelden we een goede wedstrijd. Misschien is het ook een voordeel dat we tegen één van de betere ploegen speelden. Vaak haal je dan zelf ook een hoger niveau’, vertelt Nieuwleusen-trainer Alex Booij na de 2-1 overwinning van vandaag tegen nummer twee (3C) SVI.

De Nieuwleusense ploeg kwam tegen SVI in de eerste helft op voorsprong door een goal uit een corner. Erwin Goutbeek kreeg het doelpunt op zijn naam (1-0). Daarna verdubbelde Tom Odink vijf minuten voor rust de score (2-0). ‘Enig smetje was de klungelige tegentreffer waardoor we met 2-1 de rust in gingen, verder stond het echt als een huis’, wist Booij.

‘De tweede helft hebben we gevochten voor wat we waard waren. Onze sterke centrale verdedigers konden veel goed werk verrichten vandaag. Ondanks dat het iets minder werd, hadden we alsnog de beste kansen om te scoren. Het bleef bij 2-1. Dik verdiend, vond ik’, besluit de oefenmeester.

Door de overwinning lijkt Nieuwleusen zich geen zorgen meer te hoeven maken over een ‘afdaling’ richting een nacompetitie-plek. Men staat nu op de negende plaats met 31 punten. Dat is zes punten van (nacompetitie)plaats elf verwijderd.

Komende zaterdag is Nieuwleusen vrij, daarom staat op donderdag het oefenduel tegen ASC’62 gepland. Die zaterdag daarop speelt men in 3C uit tegen Voorwaarts.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)