Nieuwleusen-trainer Alex Booij had gehoopt voor de winterstop nog drie punten te kunnen bijschrijven. Zijn ploeg staat in 3C op een plaats die de gemoederen nogal zenuwachtig kan maken: 10e. Vandaag werd er niet gewonnen in het thuisduel tegen SCD’83. Na een 0-1 achterstand wist invaller Sander van der Klocht nog wel een puntje te redden voor de Nieuwleusenaren (1-1).

‘De eerste helft was van beide kanten niet goed. Ik denk dat we één a twee goede kansen gehad hebben. De bal ging rustig rond, te rustig naar mijn idee, het was wat gezapig’, vertelt Booij.

‘Aan het begin van de tweede helft, bij een 0-0 stand, kregen we redelijke kansen, maar toen viel juist aan de andere zijde de goal. Daarna hebben we geprobeerd meer druk voorin te krijgen. Onder andere kwam invaller Sander van der Klocht erbij in de spits. Hij maakte nog de 1-1, mede omdat SCD’83 ons veel vrijheid op de vleugels gaf, waaruit we konden voorzetten. Toch bleef het bij een gelijkspel’, sluit Booij af.

De winterstop moet Nieuwleusen weer nieuwe energie geven voor het vervolg van de competitie. De oranje-zwarten staan op dit moment onderin de middenmoot met vijftien punten uit dertien wedstrijden. Opmerkelijk is dat Nieuwleusen 26 oktober voor het laatst een competitieduel won. Destijds werd SVV’56 zeer ruim verslagen (7-0). De zes wedstrijden, inclusief vandaag, die daarna werden gespeeld konden niet omgezet worden in winst.

Na de winterstop hervat Nieuwleusen de competitie op 18 januari met een thuisduel tegen Bergentheim.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)