Nieuwleusen in spektakelstuk langs SCD’83

Na een 3-0 voorsprong leek er voor Nieuwleusen vandaag in 3C helemaal niets aan de hand. De ploeg van scheidend trainer Alex Booij liet echter opponent SCD’83 terugkomen tot 3-3. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Jeroen Elzinga echter voor de winnende treffer te zorgden (4-3).

‘Het was smullen in de eerste helft. We speelden goed combinatiespel, verdedigden goed en maakten prachtige goals’, zag Booij. Tweemaal Tom Odink en Erwin Dijk zorgden voor een comfortabele ruststand (3-0), zo leek het.

Na rust wisten de gasten uit Dedemsvaart de wedstrijd volledig te kantelen. Booij: ‘Zij hebben twee, drie goede aanvallers en gingen de tweede helft middels lange ballen die jongens meer aan het werk zetten. Wij hadden daarvoor al 4-0 moeten maken, maar zij kwamen volledig terug tot 3-3. Tussendoor hadden we mogelijkheden ook weer uit te lopen, maar hield hun keeper ze in de race.’

‘Voor de toeschouwers waren de laatste vijf minuten denk ik het leukst. Er gebeurde van alles en beide ploegen speelden voor de winst. Een compliment aan de jongens hoe we na de 3-3 onze rug weer gerecht hebben, want Jeroen Elzinga maakte in de 90e minuut de 4-3’, blikte een tevreden oefenmeester terug.

Nieuwleusen won van de laatste zes duels er vijf en stijgt, na de slechte competitiestart, naar de vierde plaats. Volgende week zaterdag speelt Nieuwleusen uit tegen Gramsbergen.

Foto’s: Maria de Roo