Nieuwleusen met tien man sterker dan Hardenberg’85

Trainer Alex Booij was vanmiddag een blij man. Zijn ploeg Nieuwleusen won met 2-1 in een thuisduel tegen nummer drie Hardenberg’85. Zelfs een rode kaart in de eerste helft kon de Nieuwleusenaren, die afgelopen weken aardig wat nederlagen te verwerken kregen, niet van de winst afhouden.

‘Het liep goed in de eerste helft. Hardenberg’85 was veel in balbezit, maar creëerde niet echt veel kansen. Voorzetten van hen waren vaak een prooi voor onze centrale verdedigers’, zag Booij. ‘Binnen vijf minuten onderschepten we tweemaal gevaarlijk hun opbouw. Waarvan we eenmaal konden profiteren. Mark de Weerd maakte 1-0. Daarna waren we eenmaal onoplettend en was het binnen het halfuur 1-1 (doelpunt Rick Broek). Vervolgens moesten wij nog in de eerste helft met tien man verder na een rode kaart.’

In de rust coachte Booij zijn manschappen om nog compacter te spelen en een tandje erbij te zetten om in ieder geval één punt binnen te halen. Het werden welkome drie punten uiteindelijk. ‘Rick Jansen had even na rust al een grote kans. Uiteindelijk maakten we na een vrije trap via Rob Muller en een laatste zetje van Jeroen Elzinga de 2-1. Hardenberg’85 creëerde tot de blessuretijd weinig kansen. In de toegevoegde tijd hadden ze echter nog wel tweemaal kunnen scoren, toen kwamen we goed weg. Dat is ook wel eens lekker.’

De Wijhenaar zat met zijn ploeg namelijk in een hoek waar nogal wat klappen vielen. Na twee nederlagen op rij was het vanmiddag gelukkig weer tijd voor een overwinning. Dit brengt de oranje-zwarten op zes punten en een elfde plaats.

Komende zaterdag speelt Nieuwleusen een oefenduel tegen SV Dalfsen. Die dinsdag daarop oefent men tegen SV Zwolle. In 3C gaat men op 25 oktober weer aan de slag in en tegen Bergentheim.

Foto’s: Maria de Roo (Nieuwleusen)