Nieuwleusen verloor vandaag in Mariënberg met 3-1. Een zure nederlaag voor de ploeg van trainer Alex Booij, die na vier wedstrijden zonder winst in 3C hard toe was aan een overwinning. ‘Het eerste uur spelen we prima, bij rust leidden we dan ook met 0-1. In de tweede helft wordt het 1-1 en snel 2-1. Tien minuten voor tijd zelfs de 3-1 waarna het gedaan is. Een zure nederlaag’, verklaart Booij. 

Vlak voor rust wist Bas Evenboer de Nieuwleusense ploeg op 0-1 te zetten. ‘Dik verdiend, omdat we gewoon goed speelden. Dit deden we de tweede helft het eerste kwartier ook weer, maar daarna gingen we fouten maken. Bij de 1-1 en 2-1 maken we zelf fouten en hebben we ook wat pech. Alleen het hebben van pech kan ik niet wekelijks blijven roepen, dat heeft ook met kwaliteit te maken’, weet de oefenmeester uit Wijhe. Mariënberg maakte overigens de 1-1 en 2-1 via Hofsink en Noeverman.

‘Na de achterstand zijn we meer risico gaan nemen door één op één te gaan spelen. Helaas maakten zij tien minuten voor tijd de 3-1 (doelpunt Doek, red.). Daarna kunnen zij zelfs nog verder uitlopen. Uiteindelijk erg vervelend, omdat we nu naar beneden moeten kijken. We staan rond de plekken van de degradatiestreep. Volgende week tegen SCD’83 thuis moeten we een goed resultaat boeken om redelijk de winterstop in te gaan’, besluit Booij.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)