Nieuwleusen maakt het onnodig spannend in Zwolle

In Zwolle tegen Zwolsche Boys won Nieuwleusen vanmiddag met 2-3 in 3C. Na een 0-2 ruststand werd het nog 2-2 en maakte Tom Odink een paar minuten voor tijd pas de bevrijdende 2-3. ‘Een dikverdiende overwinning. We misten echt enorm veel kansen, maar compliment hoe we na de 2-2 de rug nog weer gerecht hebben’, analyseerde Nieuwleusen-trainer Alex Booij (foto).

Nieuwleusen kwam vroeg en laat in de eerste helft aan doelpunten. Tom Odink (foto) maakte na enkele minuten spelen de 0-1. Vlak voor rust verdubbelde Ruben Brinkman de score (0-2). ‘We hebben de eerste helft gedomineerd, maar we verzuimden de score nog veel hoger te laten uitvallen voor rust’, zag Booij.

‘Het enige waar we na rust voor moesten waken was het opportunistische spel van Zwolsche Boys. Door lange ballen op hun spitsen zouden ze nog in de wedstrijd kunnen komen. Direct na rust kregen we kansen op 0-3, maar volgde een wijfelend moment in de achterhoede waardoor het 1-2 werd en niet veel later zelfs 2-2.’

Achteraf was de oefenmeester blij dat zijn ploeg daarna de draad weer oppakte: ‘Een voetbalwet zegt ook dat wanneer je de kansen niet benut, de tegenstander het wel doet. Gelukkig gold dit vandaag niet voor onze wedstrijd. Tom Odink maakte een paar minuten voor tijd de 2-3.’

Nieuwleusen staat door de winst een stuk steviger in de middenmoot van 3C. Met 15 punten staat men op een zevende plaats. Komende zaterdag gaat men het thuis opnemen tegen SCD’83.