Nieuwleusen, Lettele en Nieuw Heeten halen periodetitel

De eerste acht wedstrijden van dit seizoen zitten er voor veel ploegen op! Langzaam kan een beeld gegeven worden over de kansen dit seizoen. In ieder geval hebben, voor de ploegen die wij volgen, Nieuwleusen, Lettele en Nieuw Heeten hun ticket naar de nacompetitie voor promotie al binnen. Deze drie ploegen haalden dit weekend hun eerste periodetitel.

Voor Nieuwleusen was het een zaterdag vol spanning. De ploeg van trainer David Leeuw won zelf met 0-2 in en tegen Hardenberg’85. Voorafgaand aan het duel stond men gelijk in punten met DESZ. De ploeg uit Zwartsluis verloor echter met 6-4 bij Hollandscheveld, waardoor de champagne in de kantine van Nieuwleusen geopend kon worden.

Op zondag wist Lettele de spannende strijd om de eerste periodetitel in 4H in zijn voordeel te beslissen. Met nog drie kandidaten over (Broekland, Dalfsen en Lettele) zullen supporters van deze ploegen vaak op hun telefoon hebben gekeken deze middag. Door een 6-0 overwinning op De Gazelle wist Lettele gelijk te eindigen in het doelsaldo met Dalfsen (+11). De Dalfsenaren wonnen met 1-3 bij Be Quick Zutphen. Lettele heeft echter meer ‘goals voor’ gemaakt. Broekland won knap bij Haarle (1-3), maar kwam twee doelpunten te kort voor de eerste prijs van het seizoen.

In 5G was voor Nieuw Heeten de opdracht eenvoudig: winst betekende de eerste periodetitel. De ploeg van trainer Harold Sneller hield zich prima aan zijn taak en won met 4-0 in eigen huis van SDOL.

Overwetering haalde in 3B (zon) eerder al zijn periodetitel. De Olstenaren hebben een gat van zes punten tot nummer twee Lemelerveld.