Waterkoud was het vanmiddag op Sportpark ’t Klaverblad in Nieuwleusen. Een echte degradatiekraker tussen Nieuwleusen en Bergentheim, gespeeld op het 2e (kunstgras)veld, was een wedstrijd met twee gezichten. Toen scheidsrechter Goutier voor de laatste maal blies, waren het de Bergentheimers die met de punten aan de haal gingen (1-2).

Nieuwleusen had, na een overwinning op CJV’ers en een gelijkspel tegen ASC’62 vorige week, alle reden om vol vertrouwen richting het thuisduel tegen directe concurrent Bergentheim te gaan. Vóór het duel stonden beide ploegen op een ‘onveilige’ nacompetitieplek: Nieuwleusen met 14 punten, Bergentheim met 15 punten. De winnaar van het duel kon zich gaan melden in de grote middenmoot van 2H.

Nieuwleusen-trainer Roeland kon niet beginnen met de geblesseerde doelman Koerhuis, hij werd vervangen door Henrold Luttels. De trainer koos opnieuw voor Jeroen Elzinga in de spits en liet Tom Odink vanaf de bank starten.

De eerste helft kan makkelijk omschreven worden: deze was overduidelijk voor Bergentheim. Met de ervaren Eggengoor in het hart van de verdediging waren de Groen-Witten de controlerende ploeg. Keeper Pullen hoefde nauwelijks in actie te komen. Pas kort voor rust was het Erik Mostert die namens Nieuwleusen met een uithaal doelman Pullen tot een redding dwong. Daarvoor was het Bergentheim wat de klok sloeg. In de 28e minuut strafte Ronnie Hakkers geknoei op het middenveld af en zette zijn ploeg naar de verdiende 0-1 voorsprong. Hakkers schoof de bal 1 op 1 met doelman Luttels simpel in het doel.

Wat verder overbleef de eerste helft was onder andere onrust voor het doel van Nieuwleusen, omdat niemand aan oranje-zwarte zijde echt in durfde te grijpen.

 

Wat er in de rust gebeurde is niet duidelijk, maar de tweede helft startte de ploeg van trainer Hans Roeland fris en scherp. Na goed doorzetten van rechteraanvaller Rick Jansen kon Erwin Dijk simpel het net vinden: 1-1. De Nieuwleusenaren namen duidelijk het heft in handen en zorgden voor een totaal ander spelbeeld in de tweede helft. Met name de rechterzijde van Nieuwleusen, Veenstra en Jansen, zorgden voor genoeg aanvoer richting spits Elzinga en de bijsluitende Mostert, Uitslag en Dijk. Tot hele grote kansen leidde dit echter niet.

Twintig minuten voor tijd werd Elzinga (Nieuwleusen) vervangen door Odink. De supporters aan de kant maakten zich op voor een slotoffensief. Bergentheim kwam het laatste kwartier echter langzaam weer terug in de wedstrijd. Pardoes kwam de bal, vijf minuten voor tijd, voor de voeten van Ronnie Hakkers. De aanvaller had eerder bewezen te kunnen scoren. Ditmaal schoof hij net binnen de zestien de bal prima in de verre bovenhoek, ruim buiten het bereik van doelman Luttels.

Nieuwleusen kwam deze dreun niet meer te boven, waardoor het zeer teleurstellend de 1-2 zege aan Bergentheim moest laten. Een koude douche, letterlijk en figuurlijk, voor de ploeg van Hans Roeland. De ploeg liet zien zeker niet minder te zijn dan directe concurrenten, maar liet het in de eerste helft afweten.

Nieuwleusen-Bergentheim (2H) 1-2. 28’ 0-1 Hakkers. 48’ 1-1 Dijk. 85’ 1-2 Hakkers.

Opstelling Nieuwleusen: Luttels; Veenstra, Muller(c), M. Jansen, Goutbeek; Kant, Dijk, Uitslag; R. Jansen, Elzinga (70. Odink), Mostert.