De voetballers van SV Nieuwleusen kunnen weer naar de stand kijken in 3C. Na drie gewonnen wedstrijden op een rij staat de ploeg van trainer Alex Booij weer veilig in de middenmoot. Vandaag won Nieuwleusen deze derde wedstrijd op rij in Zwolle van Storica. De overwinning ging niet vanzelf, want een kwartier voor tijd stond men nog met 2-1 achter.

Meest opmerkelijke en gelijk meest vervelende moment gebeurde vanmiddag na een uur spelen. Storica-speler Mazouz bleek achteraf namelijk zijn been te hebben gebroken op dat moment. De stand was toen 1-1. Elzinga had Nieuwleusen op een snelle voorsprong gezet (0-1), waarna Ubro namens de Zwollenaren na een klein halfuur spelen alweer wat terug deed (1-1).

Nadat de wedstrijd vanwege Mazouz een tijdje stil lag, bleek Storica niet aangeslagen. De ploeg van trainer Sorries kwam namelijk weer op voorsprong door een goal van Webb. Gelukkig voor trainer Alex Booij en zijn mannen wist men deze achterstand nog om te draaien. Na goals van Dijk (2-2) en Jansen (2-3) pakten de oranje-zwarten de derde overwinning op rij.

Nieuwleusen stijgt naar de achtste plaats in 3C met 24 punten uit 16 wedstrijden. Volgende week is men vrij door een inhaal-bekerprogramma.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)