Nieuwleusen en OZC in evenwicht: 0-0 (+11 foto’s)

Nieuwleusen en OZC deelden vanmiddag de punten in een doelpuntloze remise op sportpark Het Klaverblad in Nieuwleusen. Beide elftallen zijn nog zoekende naar vaste patronen onder leiding van hun nieuwe trainer, maar kunnen in ieder geval vertrouwen putten uit het spelen vanuit ‘de nul’.

OZC probeerde onder leiding van trainer Marc Lobbert het spel over de grond op gang te krijgen. Toch brak men mondjesmaat door de stugge verdediging van de Nieuwleusenaren. In één van de spaarzame kansen wist Niels Jansen alleen voor doelman Timo Muller het net niet te vinden. Muller redde goed en ietwat gelukkig met de voeten. Nieuwleusen, onder leiding van David Leeuw, hanteerde vaker de lange bal en probeert vanuit spits Tom Odink de voorwaartsen aan het werk te zetten. In de eerste helft wist de thuisploeg de paal te raken (inzet Rob Muller) via een afgeslagen bal. Ook kopte Odink nog een keer rakelings naast vlak voor de thee.

Na rust was het op één goede kans voor Dennis ter Burg (OZC) na, lang wachten op spektakel. Ter Burg kreeg vijf minuten na rust de bal goed terug van Frank Jansen. Helaas voor OZC schoot de behendige aanvallende middenvelder in de korte hoek waardoor doelman Muller kon pakken. OZC leek zichzelf tien minuten voor tijd bijna in de vingers te snijden. Geknoei in de opbouw leidde tot een grote kans voor Lars Gruben. Zijn inzet kon net worden weggehaald voor de doellijn door Floris Buitenhuis. In de absolute slotfase kreeg OZC middels standaardsituaties nog mogelijkheden, maar viel de bal niet goed voor de geel-zwarten.

Door het gelijkspel heeft Nieuwleusen twee punten uit twee duels. Voor de Ommenaren was dit het eerste punt van het seizoen. Komende zaterdag is het VHK-Nieuwleusen en OZC-Hattem.