Trainer Alex Booij was na afloop niet goed te spreken over zijn ploeg Nieuwleusen. ‘EDON is een lastig te bespelen ploeg, maar we hebben het zelf met name verdedigend laten liggen. Meerdere jongens waren onder de maat. Verdedigend was het met name slap!’ Booij zag zijn ploeg met 1-3 verliezen van de Zwollenaren.

Nieuwleusen was voorafgaand aan het duel in 3C bezig aan een goede serie na de winterstop met drie overwinningen op rij. Niets leek er van tevoren op, in het thuisduel tegen de nummer tien EDON, dat er verloren zou worden. ‘Ik vind dat we meer kwaliteit hebben dan EDON, maar dat kwam er vandaag niet uit. Met name over de eerste helft was ik zeer ontevreden. In de beleving was het niet goed. We kwamen knullig op 0-1, dit was één van de eerste kansen van EDON. Men was, net als in het duel in Zwolle, zeer effectief’, weet Booij.

‘Na rust gingen we in balbezit in ieder geval een stuk beter voetballen en maakten we ook de verdiende gelijkmaker na tien minuten spelen via Rob Muller (1-1). Vervolgens krijgen we de kansen om door te drukken en op voorsprong te komen, maar dit verzuimen we. Daarna was het verdedigend slap bij de 1-2 en krijgen we een vrije trap tegen (1-3), die er gewoon niet in had gemogen. Frustrerend, onnodig en zonde, want we hadden de definitieve stap naar de bovenkant van de middenmoot kunnen zetten. Hier moeten we van de week maar eens even op terug komen’, besluit de oefenmeester.

Bij EDON scoorden Jeffrey de Nooijer (2x) en Maikel Kroes.

De oranje-zwarten staan met 24 punten uit 17 wedstrijden weer aan de onderkant van de middenmoot in 3C. Volgende week speelt Nieuwleusen uit tegen SC Lutten.

Foto’s: Maria de Roo (SV Nieuwleusen)