Nieuwleusen in blessuretijd van 4-2 naar 4-4

Nieuwleusen ging vandaag in Wilsum op bezoek. De thuisploeg en nummer een-na-laatst in 3C leek aan het einde van het duel de tweede overwinning van het seizoen bij te schrijven. Echter dacht Nieuwleusen er nog anders over: ‘Rond de negentigste minuut stond het 4-2, maar we kregen na de terecht toegekende blessuretijd de stand nog op 4-4’, vertelt Nieuwleusen-trainer Alex Booij (foto, links).

‘Bij een 0-2 voorsprong leek er niets aan de hand. Het was toen wachten op de 0-3. Toch heeft Wilsum een goede spits en proberen ze vooral met dode spelsituaties en hoge ballen de wedstrijd te forceren. Voor rust kwamen zij daarom nog op 1-2. We speelden vandaag helemaal niet slecht, maar gaven in de tweede helft in een kwartier tijd de winst weg. Verdedigend was het in die momenten niet goed, de goals werden erg makkelijk weggegeven’, weet Booij. In een kwartier tijd kantelde de wedstrijd in Wilsum zodoende van 1-2 naar 4-2.

Toch herpakt de ploeg van Booij zich, weliswaar echt in de slotsecondes van de wedstrijd. ‘De scheidsrechter gaf er zeven minuten blessuretijd bij. Terecht in mijn ogen. Daarin wisten we nog tweemaal te scoren, dat hebben we goed gedaan. Al hadden we zelfs daarna nog een kans op de 4-5’, eindigt Booij. De doelpunten voor Nieuwleusen kwamen vandaag van Jeroen Elzinga (2x) en Bas Evenboer (2x).

Komende zaterdag speelt Nieuwleusen geen competitiewedstrijd. Echter oefent men deze dag wel thuis tegen EMMS (14.30u).