Nieuw Heeten verrast USV

In het uitduel tegen USV wist Nieuw Heeten voor een verrassing te zorgen in 5A. De ploeg van Harold Sneller had tot zondag nog maar driemaal gewonnen in 14 duels en wist er een overwinning aan toe te voegen door nummer twee USV te verslaan.

‘Een verdiende overwinning. Op een moeilijk te bespelen veld hebben we gekozen sneller de lange bal te hanteren. Dat pakte goed uit’, zag Nieuw Heeten-trainer Sneller.

‘Voor rust wisten Koen Kemper en Jort Schutte te scoren, waardoor we na een halfuur met 0-2 voor stonden. Er werd daarna door ons nog wel een bal van de lijn gehaald, waardoor het niet voor de rust nog 1-2 werd. Na rust maakte USV wel die treffer. Gelukkig wisten we na een uur spelen de 1-3 te maken middels een goed opgezette aanval van achteruit. Juul Kruiper maakte de goal op aangeven van Koen ten Have.’

Sneller zag bij de 1-4 tien minuten later de rollen tussen Kruiper en Ten Have omgedraaid. Vervolgens mistte Nieuw Heeten nog goede kansen de score nog groter te maken en moest het zelfs nog een rode kaart incasseren. ‘Tweemaal geel voor Kevin te Wierik. Bij zijn tweede gele kaart schiet hij in het fluitsignaal de bal weg, erg zwaar gestraft.’

USV wist nog 2-4 te maken, maar verder dan dat kwamen de Nieuwleusenaren niet. Ron Meijerink nam beide treffers voor de thuisploeg deze middag voor zijn rekening.

Nieuw Heeten heeft door de winst 16 punten uit 15 duels. USV ziet koploper Heracles (39 punten) verder uitlopen. De blauw-witten staan zelf tweede met 34 punten. Komende zondag is het Nieuw Heeten-SDOL en is USV vrij.