Nieuw Heeten vergeet drie punten te halen in Mariënheem

Voorafgaand aan het duel in 5A tussen Mariënheem en Nieuw Heeten leek de thuisploeg de torenhoge favoriet. De ploeg van Sander Brinkman is al vijf duels ongeslagen en draait mee in de top van 5A. Nieuw Heeten krijgt veel complimenten, won de afgelopen twee duels, maar had nog maar 13 punten voorafgaand aan het duel. Niets bleek echter minder waar, als er één ploeg recht had op de overwinning zondagmiddag dan was het Nieuw Heeten geweest.

Door blessure-perikelen kon de thuisploeg niet beschikking over zijn sterkste opstelling. Sterker nog, enkele half fitte spelers moesten zelfs aan de start verschijnen tegen Nieuw Heeten. De ploeg van trainer Harold Sneller had in de eerste helft een veldoverwicht, maar beloonde zichzelf niet (0-0).

Direct na rust wist Jort Schutte wel het net te vinden (0-1). Lean Hobert maakte echter na een uur spelen de 1-1 namens de thuisploeg. Beldman zorgde niet veel later dat Nieuw Heeten alweer op voorsprong kwam (1-2). Wie dacht dat toen de overwinning ‘in the pocket’ was kreeg ongelijk. Mariënheem-aanvaller Randy Bloeme maakte nog de 2-2, waardoor de punten werden gedeeld.

Mariënheem staat op een derde plaats met 26 punten uit 11 duels en speelt komende zondag nog het inhaalduel uit tegen USV. Nieuw Heeten heeft 14 punten uit 12 duels en staat op een achtste plaats. Nieuw Heeten hervat de competitie 25 januari thuis tegen SDOL.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp